JOHAN & NYSTRÖM-PANAMA PINEAPPLE THIEF-Filter Coffee Whole Bean-250G

175.00 SEK

The product is unfortunately out of stock. :(

Äntligen är Pineapple Thief tillbaka! Detta kaffe, från vår vän Graciano Cruz i Panama, är en återkommande storfavorit i vårt sortiment sedan många år tillbaka. Årets skörd är en bärtorkad gul catuai med underbara smaker av passionsfrukt, plommon och nypon.


Gracianos gård Los Lajones ligger på över 2000 meters höjd, vilket gör den till en av de högst belägna i hela Centralamerika. Att bara kalla den för kaffegård vore att förminska den, för det är en veritabel djungel med ett ofantligt rikt växt- och djurliv. Gården har varit i Gracianos ägo sedan 1992 och han odlar idag främst varieteterna Gul Catuai och Geisha.


Det senaste året har varit svårt för kaffeproducenter i Panama. Förutom alla utmaningar som kom med pandemin, drabbades Centralamerika av orkanerna Eta och Iota med bara några veckors mellanrum under hösten 2020. Under de häftiga stormarna tappade Gracianos träd en hel del kaffebär, men tack vare den höga höjden och täta växtligheten klarade sig gården ändå förhållandevis bra.


Detta är ett limiterat kaffe som kommer att finnas i vårt sortiment under några veckor. Bland oss på rosteriet bryggs det helst i en V60 eller i en Chemex men smakerna kommer så klart fram oavsett vilken bryggmetod du väljer. Smaklig kopp!KAFFEINFO


Namn: Panama Pineapple Thief

Ursprung: Panama

Region: Boquete

Producent: Graciano Cruz

Gård: Los Lajones

Altitud: 2000 m.ö.h.

Varietet: Yellow Catuai

Process: Natural/Bärtorkat

Smaker: Passionsfrukt, plommon och nypon.


Ingrediens: 100 % kaffe